Omdat ik veel waarde hecht aan een goede manier van met elkaar omgaan, is de informatie over de massagebehandelingen in de praktijk vermeld qua werkwijze en huisregels. Duidelijkheid staat daarin voorop, zodat ik u op een verantwoorde, veilige, prettige en vooral ontspannen manier van dienst ben.

Om geheel ontspannen de massagekamer in te stappen, is het advies om op tijd aanwezig te zijn. En uw mobiele telefoon uit of op stil te zetten.


* Ethiek, discretie, verantwoordelijkheid, veiligheid, respect en betrouwbaarheid verwacht u van mij én uiteraard bied ik u die. Van u mag ik hetzelfde verwachten.

* Persoonlijke hygiëne hoort daar ook bij. Dat is niet alleen voor mij prettiger om te werken, maar zeker ook voor uzelf om de behandeling met een extra goed gevoel te ondergaan. Ik ga er dan ook vanuit dat u fris gedoucht op de afspraak komt.

* De massages bij Praktijk Innerlijke Kracht bevatten géén erotische elementen. Het wordt niet gewaardeerd als hiernaar gevraagd wordt. Gebeurt dit wel dan stopt de behandeling ook onmiddellijk. Ik doe ook aangifte over het incident. De behandeling wordt hierbij wel in rekening gebracht. Toekomstige massages worden geweigerd.  

* Voor aanvang van een 1e massagebehandeling volgt altijd eerst een intake-gesprek. Daarin beantwoordt u een aantal vragen op het anamneseformulier. De vragen zijn puur en alleen bedoeld om inzage te krijgen in uw algemene gezondheidstoestand en of er sprake is van contra-indicaties (zie uitleg in de menubalk onder contra- indicaties). Uiteraard blijven deze gegevens strikt beroepsgeheim en worden zonder uw schriftelijke toestemming nooit verstrekt aan derden. 

* U begrijpt dat, indien ik door u niet volledig of verkeerd ben ingelicht, u mij niet aansprakelijk kan stellen voor de resultaten of mogelijke gevolgen tijdens of na een   massagebehandeling. Een massage volgt u bij Praktijk Innerlijke Kracht geheel op vrijwillige basis en u bent zich ervan bewust dat door de fysieke activiteit   blessures/complicaties op kunnen treden zonder dat er sprake is van onrechtmatig handelen dan wel nalatigheid van Praktijk Innerlijke Kracht. 

* Bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure kan ik er voor kiezen de behandeling te staken en u doorverwijzen naar een arts. Er worden dan geen kosten berekend. Vervolgbehandeling zijn mogelijk zodra de arts hiermee toestemt.

* Bent u reeds onder behandeling van een arts, therapeut of specialist, dan kan ik u vragen met hem of haar te overleggen of een massagebehandeling gedurende de behandelingsperiode toegepast mag worden.

* Van mijn kant ben ik u zo goed mogelijk van dienst voor uw gezondheid en veiligheid. Daarom verwijs ik u naar uw huisarts of fysiotherapeut als er twijfel is of als de symptomen of contra-indicaties van dien aard zijn dat ik die in de scoop van masseur niet kan of mag behandelen of dat ik het gewoon niet weet. Datzelfde kan gelden bij   bepaald medicijngebruik of als u reeds onder behandeling bij een medisch specialist bent. Zodoende kunt u overleggen of behandelingen toepasbaar zijn. Zo ja, dan vangen we   samen aan na een schriftelijke toestemming van de medisch specialist.

* In alle andere gevallen stel ik, na het intakegesprek, anamnese en in duidelijk overleg met u, een resultaatgericht behandelplan samen. Dit, voor stress-, symptoom-, pijn- en   RSI-vermindering, maar vooral ontspanning. 

* Roken, alcohol en drugs worden niet in Praktijk Innerlijke Kracht toegestaan.  

* In mijn praktijk werk ik met een rustig achtergrondmuziek, indien u liever geen muziek wenst, is dit mogelijk. Ook maak ik  gebruik van aromatische oliën voor een speciale en prettige geur in de ruimte. Bent u overgevoelig voor geuren laat het mij weten. Verder werk ik met amandel massage olie, laat mij weten als u een allergie hiervoor hebt. 


Massage:

* Uit de kleren of niet ?

 Waar de een zonder schaamte alle kleding op de grond laat vallen, vindt de ander het nogal een dingetje: uit de kleren gaan voor een massage. Maar is het wel altijd nodig om je kleding uit te trekken? Tijdens een massage kun je je behoorlijk kwetsbaar voelen. Je geeft je over op een manier die je in het dagelijks leven wellicht niet veel doet. Dat kan niet als je je niet prettig voelt. 

Er zijn dan ook in ieder geval twee momenten waarop jij bij jezelf kunt nagaan in hoeverre jij je bloot wilt geven: bij het boeken van een massage en bij binnenkomst in de praktijk. Over het eerste moment: je kunt bij mij massages boeken waar ik olie bij gebruik en je kleding dus uitgaat, en massages waarbij dat niet het geval is. Dit staat altijd aangegeven bij de omschrijving van de behandeling. Tijdens het boekingsproces kun je al bij jezelf invoelen  waar jij behoefte aan hebt en waar je het meest in kunt ontspannen. Die keuze kun je altijd weer ongedaan maken wanneer je bij mij in de praktijk bent. Je kunt je om wat voor reden dan ook wanneer je bij me binnenstapt unheimisch voelen bij het idee je kleding uit te moeten trekken. Dat hoef je wat mij betreft ook niet uit te kunnen leggen. Ik vind het zoveel belangrijker dat jij je gevoel volgt, dan dat je de ‘juiste’ woorden voor dat gevoel weet te vinden! Jouw gevoel heeft altijd gelijk. Voor jou. Op dat moment.

* Zodra u op de massagetafel ligt, dan drapeer ik een doek over u heen. Zo blijft het voor u warm en veilig aanvoelen. Alleen het te masseren lichaamsdeel is onbedekt.

* Aan u dus de keuze of u uw ondergoed aanhoudt. Indien u dat doet, houdt u dan rekening mee dat er olie op uw ondergoed komt en met onderstaande:
- Bij dames: de BH wordt op de massagetafel losgemaakt, graag daarom een BH met de sluiting op de rug. Na afloop maak ik de BH weer vast.
- Bij heren: graag geen boxershort met langere pijpen, want dat bemoeilijkt indien van toepassing diverse massagetechnieken voor de benen en heup. 

- En dat bedekte lichaamsdelen niet of niet goed behandeld worden.

* Er vinden GEEN erotisch getinte massages plaats en is ook niet bespreekbaar. Erogene zones worden vermeden tijdens de massage. 

Bottom line

Een veilig en geborgen gevoel gaat voor alles. Ik blijf het zeggen, want dit is voor mij echt de allerbelangrijkste voorwaarde voor een ontspannen massage. Ik ben er om jou te ondersteunen in jouw proces. Mocht dat betekenen dat ik mijn plannen om moet gooien, dan doe ik dat met liefde. Ook al is dat halverwege een massage. 


Algemeen:

* Flexibiliteit is bij Praktijk Innerlijke Kracht zeer hoog. U maakt afspraken op maandag t/m vrijdag vanaf 16:00, de laatste behandeling wordt om 20:00 ingeboekt. Er is soms ook de mogelijkheid om in het weekend te boeken, dit in overleg.

* Het intakesprek en de (vervolg)massages vinden op afspraak plaats. Het maken van een afspraak kan per email.

* Het is zeer prettig als u op tijd bent voor uw afspraak, zodat we beiden ontspannen de massage ingaan. Te laat zijn door u gaat helaas van uw tijd af.
* Er kan altijd iets gebeuren, waardoor u de afspraak moet annuleren. Dat kan gratis tot 24 uur van te voren, daarna ben ik genoodzaakt om een deel van de massage in  rekening te brengen in verband met de speciaal voor u gereserveerde tijd. Praktijk Innerlijke Kracht kan hiervan afwijken, bijvoorbeeld in geval van plotselinge ziekte dan wel overmacht.

* Procedure van annuleren: annuleren kan alleen via e-mail of whats-app om discussie te vermijden over de tijdstip van annulering. 

* Paktijk Innerlijke Kracht heeft het recht om een afspraak te annuleren. Door plotselinge ziekte dan wel overmacht kan er sprake zijn van annulering op korte termijn. Er zal dan zo spoedig mogelijk, in goed overleg, een nieuwe afspraak gemaakt worden.

* Een behandeling is géén vervanging voor een artsenbezoek of een geneesmiddel. Het werkt puur ondersteunend in een proces! Een behandeling kan herstel- en genezingsprocessen bevorderen en de gezondheid versterken, maar mag nooit worden gezien als vervanging voor een behandeling uit de reguliere gezondheidszorg. 

* De betaling dient contant te geschieden, bij voorkeur gepast. Pinnen is (nog) niet mogelijk.

* Praktijk Innerlijke Kracht is niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies van persoonlijke bezittingen.  

* Praktijk Innerlijke Kracht is niet verantwoordelijk voor blessures, ongevallen of andere risico's, waaronder beschadiging of verlies van persoonlijke bezittingen.