Drieduizend jaar geleden kenden de Chinezen al het nut van massage. In Nederland raken we nu pas overtuigd. Door middel van massage wordt onze energiestroom weer op gang gebracht. Door je bewust te worden van wat je voelt, zullen spanning en stress verminderen en voel je je na een massage als herboren. Onze afvalstoffen krijgen de kans om ons lichaam te verlaten en ons lichaam krijgt weer de gelegenheid om voedingsstoffen op te nemen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. 

Wie heeft er de laatste tijd geen last van vermoeidheid, stress, rug- en nekklachten, slapeloosheid en mischien zelfs burn-out klachten? Maar hoe kan je nu snel en doeltreffend ontspannen? De oplossing biedt zich aan in de vorm van een heerlijke massage. Even een moment voor jezelf, aandacht voor je lichaam, een warm contact. Massage is een prettige manier om lichamelijk en geestelijk tot ontspanning te komen en heeft een krachtige uitwerking op het algemene gevoel van welbevinden. Tevens bevordert de massage (in welke vorm dan ook) de gezondheid doordat tal van lichaamsfuncties worden geactiveerd. Je hoeft niet eerst pijn te hebben of ziekteverschijnselen te krijgen om baat te hebben bij een massage. Bij spierklachten zoals een stijve nek, pijn rondom de schouderbladen, onderrugklachten enzovoort geeft massage veelal direct verlichting.

Een ontspanningsmassage is dus een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. 

Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel. 


Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt zo gestimuleerd.


DE WETENSCHAPPELIJKE FEITJES OP EEN RIJTJE

Terwijl jij geniet van je massage lig je er misschien rustig en ontspannen bij, maar intern gebeurt er veel met je lichaam. De warmte die vrijkomt bij een massage, gecombineerd met uitgeoefende druk zorgt voor minder spierspanning. 

De huid en pezen worden met een massage flexibel en door de zenuwprikkeling zullen de bloedvaten verwijden, waardoor je doorbloeding wordt gestimuleerd. Het lichaam is zo beter in staat om gifstoffen af te voeren. Een betere doorbloeding betekent ook dat er meer aanvoer van zuurstof plaatsvindt. 

Door de warmte en aanraking komen er in het lichaam gelukshormonen vrij, waardoor je je letterlijk beter gaat voelen. 


Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak. 


Heb je geen klachten? 

Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom, want het nemen van een ontspanningsmassage is ook heel fijn. Bovendien werkt een massage ook preventief bij klachten, dus all the more reasons om een massage te nemen! 


Alles nog even op een rijtje om een massage te boeken .................

Fysieke voordelen
  • spieren, pezen en banden
  • bindweefsel
  • organen
  • bloedcirculatie
  • botten en gewrichten
Geestelijke voordelen
  • geestelijke balans, minder stress
  • verbetert concentratievermogen
  • verbeterde creativiteit
  • rust en kalmte
  • helderder van geest


Een massage is dus een fijne manier om beter te leren voelen, kijken en luisteren naar wat ons lichaam te vertellen heeft. Tijdens mijn behandelingen werk ik vanuit een zachtheid, door zoveel mogelijk in overgave te gaan werkt het door op de diepere lagen. Naast dat het ontspanning brengt, is deze tijd voor jezelf ook helend voor het lichaam. Kom langs en ervaar wat het voor jou brengt.


Iedere massage die ik geef is uniek en afgestemd op wat op dat moment het beste bij je past. Een warm welkom, persoonlijke aandacht, even een moment voor jezelf om te beleven wat een massage voor je kan doen.

Na afloop krijg je even de tijd om in alle rust het effect van de massage te voelen en te integreren. En is er, als je dat wilt, ruimte om je ervaring te delen.