Meridiaan Klankschaal Massage
Net als tijdens de gewone klankschaalmassage lig je hier gekleed op tafel onder een doek.
Waar ik tijdens de klankschaalmassage met verschillende schalen werk, werk ik hier met maar een schaal. En meestal alleen maar de achterkant van het lichaam.
De meridiaan klankschaalmassage volgt een vastgestelde weg. Als eerste begin ik met een scan ronde over het lichaam om te luisteren en kijken waar de schaal mij een seintje geeft zodat ik daar later extra aandacht mag besteden. Als ik deze ronde heb gedaan ga ik nogmaals dezelfde weg afleggen, maar nu geef ik aandacht aan die punten waar de schaal mij op geattendeerd heeft.
Deze punten krijgen dan wat langer de schaal aangeslagen zodat eventuele blokkades die daar zitten losgetrild kunnen worden. Het kan ook zomaar gebeuren dat de schaal tijdens mijn ronde niet verder wilt, hij stopt dan echt in het bewegingsproces en blijft stilstaan op die plaats. Hier geef ik dan ook extra aandacht en neem de tijd om de schaal weer in beweging te krijgen.
En dan als laatste doe ik soms nog een extra rondje gewoon omdat het kan en omdat het zo lekker is. Maar ook om stiekem te kijken of het lichaam nu overal "hetzelfde klinkt".

Deze vorm van massage kan dus ook gewoon geboekt worden als je even een half uurtje of net iets langer tijd voor jezelf wilt hebben
.